El falsificador ha ingressat a la presó i quatre col·laboradors es troben en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes d’entre 48 i 59 anys veïns d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i Granollers (Barcelona) durant l’operació per desarticular un dels laboratoris més antics de falsificació de moneda que operava a Catalunya, ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

La investigació va començar a finals del mes de desembre de 2015 quan els agents van detectar un augment de les denúncies a les comarques centrals de Catalunya relacionades amb bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven característiques de falsificació semblant.

L’anàlisi de les denúncies relacionaven directament els bitllets falsos intervinguts amb altres denúncies des de l’any 2002, i fruit de les gestions d’investigació realitzades s’ha aconseguit localitzar i identificar els responsables.

Els bitllets falsos es realitzaven en el domicili del falsificador, que ja havia estat detingut entre els anys 1997 i 2000 per falsificació de moneda, fet que va propiciar que prengués moltes mesures de seguretat en posteriors falsificacions i en el contacte amb els compradors.

El passat 11 de febrer l’operatiu policial va concloure amb la detenció del falsificador a Olesa de Montserrat quan realitzava un lliurament de moneda falsa a un comprador. Després es van realitzar dues entrades i registres en habitatges de Granollers i Olesa, on es van arrestar quatre persones més.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 14 de febrer i el jutge ha decretat l’ingrés a la presó per al falsificador i llibertat amb càrrecs per als quatre arrestats.