Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris violents a domicilis del Vallès i el Maresme

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris violents a domicilis d’empresaris a la qual se la relaciona amb dos, a Granollers i a Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona), i altres delictes contra el patrimoni.

El passat 20 d’abril la Policia catalana va detenir 12 persones, de nacionalitat espanyola, compreses entre 22 i 53 anys, com a presumptes autors de dos delictes amb violència a domicilis, tinença il·lícita d’armes i d’explosius, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, segons han informat aquest dimecres els Mossos en un comunicat.

La investigació va començar el juny del 2015 després de l’assalt violent de dos homes a un empresari de la pirotècnia al seu domicili de Granollers, a qui van lligar al llit i li van robar la recaptació –al voltant de 30.000 euros–.

La Policia va comprovar que els atacants disposaven d’informació prèvia sobre la víctima per facilitar el robatori, en aquest sentit, s’ha constatat que hi havia un vincle de relació de familiars de l’empresari amb una persona que tenia antecedents per fets similars i que era coneguda per participar a programes televisius.

El segon robatori es va produir el passat 28 de gener a Sant Andreu de Llavaneres amb el mateix ‘modus operandi’, però la víctima va ser una dona del servei domèstic que es trobava a l’habitatge, a qui van lligar i van amenaçar durant més d’una hora amb la finalitat d’aconseguir diners i una col·lecció de rellotges de luxe, amb un valor superior als 100.000 euros.

La investigació va determinar que l’organització estava dirigida per un home amb diversos antecedents policials, que comandava un grup de persones entre les quals n’hi havia una que feta la tasca capital, la relació amb els empresaris per obtenir informació, després es muntava la vigilància i es reclutava sicaris per fer els assalts, un treball que feia una persona que també donava sortida als objectes sostraguts.

El passat 20 d’abril es van fer vuit escorcolls, set a l’àrea metropolitana de Barcelona i un més en un local, on van confiscar 17.915 euros en efectiu, un subfusell d’assalt, una pistola, una armilla antibales, passamuntanyes, guants, telèfons mòbils, intercomunicadors, portàtils i dispositius de memòria.

Els detinguts van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció 4 de Granollers dos dies després i el jutge va decretar l’ingrés a la presó dels capitostos de l’organització i de les persones que feien tasques d’informació, la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.