Descentralització i reenganxar els ‘cercles’, principals reptes d’Echenique

0
Echenique - Diari Català
Pablo Echenique, nou secretari d'organització de Podemos | Foto: Arxiu

El nou secretari d’organització de Podemos, Pablo Echenique, es marca un full de ruta per encarar una “nova fase” al partit

El nou secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha anunciat aquest dissabte que en la “nova fase” que vol arrencar avui el partit “toca apostar per una organització més dialogant, feminitzada i descentralitzada” i per “reenganxar els cercles” que s’havien quedat “desatesos”.

“Avui espero que iniciem una nova fase en la nostra organització”, ha defensat el líder del partit a Aragó en arribar a la reunió del Consell Ciutadà Estatal en què els dirigents de Podem l’han escollit com nou secretari d’Organització, després de proposar-lo per al càrrec el líder de la formació, Pablo Iglesias.

Echenique ha manifestat que ja és moment d’avançar en la manera de funcionar del partit, que fins ara s’ha centrat a abordar “un cicle polític molt curt i accelerat” l’objectiu del qual era “obrir una bretxa electoral”.

“Aquest objectiu s’ha aconseguit de sobres el 20 de desembre. Mentrestant, hem deixat moltes vegades una mica desatesa l’organització, especialment en la part dels cercles. Hem corregut mentre ens lligàvem els cordons i ara toca apostar per una organització més dialogant“, ha afirmat.

En aquesta línia, ha apostat per “tornar a activar aquests mecanismes de desbordament” que van conduir el gener del 2015 al partit a omplir la Puerta del Sol amb la “marxa del canvi”. “Ara toca aturar la pilota, mirar lluny i parar de córrer un moment per respirar i per lligar-nos els cordons d’una vegada”, ha postil·lat.