Una desena de ferits en una manifestació a Brussel·les

0

Una manifestació contra l’austeritat acaba en disturbis pels carrers de la capital belga i amb una desena de ferits

Un mínim de una desena de persones han resultat ferides en disturbis al final d’una manifestació de més de 50.000 persones a Brussel·les, que han respost a la crida dels tres principals sindicats belgues per protestar per les polítiques d’austeritat del Govern.

Sota el lema ‘La copa està plena’, els assistents han denunciat les retallades en serveis públics com la sanitat i l’educació, i alhora han reclamat una “més concertació social” i respecte per a “la dignitat” dels treballadors.

Els organitzadors han estimat una participació de més de 50.000 persones, mentre que la Policia local eleva l’assistència a unes 60.000 persones. Estava cridat a participar sobretot el sector públic, per la qual cosa serveis com el transport públic, inclòs el metro i les línies d’autobusos de Brussel·les, s’han vist fortament afectades.

La marxa ha recorregut sense incidents greus les principals vies de la ciutat, des de l’estació del Nord fins a la del Sud, on ha conclòs la marxa oficial. Els incidents s’han produït una vegada conclosa la marxa i quan gran part dels seus participants s’havien retirat ja, segons recullen els mitjans locals.