Una milicia “lleial” a Al-Qaeda s’atribueix l’autoria d’un atac a un hotel de la capital de Burkina Faso, que ha deixat un mínim de 20 morts aquest dissabte

Burkina Faso ha viscut aquesta matinada de divendres a dissabte un espectacular segrest a un dels principals hotels de la capital, Uagadugú. A darrera hora del divendres, un grup de milicians van prendre el control de l’Hotel Splendid i fins aquest dissabte les forces de seguretat no havien recuperat el control, segons informa Reuters.

 

Durant les hores en que aquests milicians han estat en poder de l’hotel, s’han produït un mínim de 20 morts –la xifra encara no es pot confirmar-, segons va informar el director de l’hospital universitari de la ciutat, Robert Sangaré, que també va informar a la mateixa agència que altres 15 persones havien resultat ferides “tant per bales com per caigudes”.

El grup Al Murabitún, que ha jurat lleialtat a Al Qaeda, s’ha atribuït l’autoria de l’atac a aquest hotel, que segons ha informat aquest mateix grup en un comunicat, és frecuentat per estrangers, especialment soldats francesos. Segons explica Le Faso, tres milicians han obert foc aquest divendres en el districte financer de la capital de Burkina Faso, per dirigir-se posteriorment a l’Hotel Splendid, on els soldats francesos que normalment resideixen en ell són participants de l’Operació Barkhane, dedicada a lluitar contra el jihadisme al Sahel.

Degut a que els atacants han intentat obrir-se pas cremant cotxes disparant a l’aire, una part de l’hotel va quedar en flames durant les hores del segrest. D’altra banda, informa el mitjà Burkina24 que el govern va decretar un toc de queda entre les 23 hores del divendres i les 6 del matí de dissabte, com a primera mesura de seguretat. Reuters informa que França ha demanat aquest dissabte a primera hora, quan el segrest encara era actiu, assessoria en intel·ligència a Estats Units.