Desenes de morts en un atemptat a Niça

0
Foto: Europa Press

Un camió a tota velocitat atropella centenars de persones que esperaven els focs artificials commemoratius del 14 de juliol

França torna a patir un atemptat mortal, i aquest cop durant el seu dia nacional, el 14 de juliol. Un camió a tota velocitat ha atropellat centenars de persones a Niça, mentre aquestes celebraven actes de commemoració d’aquest dia nacional. Fonts policials confirmen 84 morts, 18 ferits molt greus i un cententar de ferits. Per la seva banda, informa el diari Le Figaro que a la policia ha trobat a l’interior del camió diverses armes, malgrat s’ha confirmat que totes eren falses excepte la que l’atacant, un jove tunisià de 31 anys i que vivia a Niça, ha utilitzat per assegurar una massacre.

 

 

 

L’atemptat ha tingut lloc al voltant de les 23.20 hores, quan el camió, conduit per aquest jove tunisià, s’ha emportat per endavant la multitud que es concentrava al passeig marítim de Niça, prop de la plaça de Masséna. Durant dos kilòmetres, el jove ha atropellat i disparat contra la gent que esperava l’inici dels focs artificials commemoratius del Dia Nacional a França. Les autoritats de la prefectura d’Alpes-Maritimes qualifiquen l’incident d’atemptat i demanen a la població de la zona que no surti de casa. En un primer moment s’havia especulat amb una presa d’hostatges a un hotel de la ciutat, però el portaveu del ministeri de l’Interior, Pierre-Henry Brandet, s’ha encarregat de desmentir aquestes informacions.

Com ja va passar la nit del 13 de novembre, durant els atemptats d’Estat Islàmic a París, la població de Niça ha engegat una campanya a les xarxes socials per obrir la porta a tots aquells que necessitin on passar aquesta nit. Sota l’etiqueta #PortesOuvertesNice (portes obertes Niça) els ciutadans ofereixen casa seva. Alguns familiars utilitzen aquesta mateixa etiqueta per buscar informació de possibles desapareguts durant l’atac.

 

Estat d’emergència prorrogat

L’atac amb aquest camió té lloc el dia que el president del país, François Hollande, havia anunciat al matí que l’estat d’emergència decretat després dels atemptats a París del passat 13 de novembre seria eliminat el pròxim 26 de juliol. De matinada, Hollande va comparèixer davant els mitjans per anunciar que l’estat d’emergència es prorroga per tres mesos més, reconeixent que “és evident que es trobem davant d’un atac terrorista”. D’altra banda, Hollande ha anunciat que s’inteficaran els atacs contra l’Estat Islàmic.