Desenvolupen un material infinitament ràpid

  0
  Desenvolupen un material infinitament ràpid |Diari Català

  Desenvolupen un material infinitament ràpid |Diari Català

  Creen un material infinitament ràpid que viatja per la llum

  Investigadors de la Universitat Harvard han anunciat en un comunicat recent que havien desenvolupat amb èxit un mitjà de manipulació de llum a escala nanomètrica.

  Què vol dir aquesta troballa? Imagina la fibra òptica a tot arreu, per exemple. L’equip d’investigació informa que ha desenvolupat un meta material en un xip a partir de pilars de silici inserit en polímer i embolicades en una pel·lícula d’or.

  Això exhibiria un índex de refracció de zero. Això, bàsicament significa que la fase de llum que passa a través d’aquest material pot viatjar infinitament més ràpid i sense violar les lleis conegudes de la física. La llum que passa a través d’aquest meta material es mou a 299.792.458 m / s, sent la velocitat més ràpida de l’univers.

  Desenvolupen un material infinitament ràpid |Diari Català

  No obstant això, la velocitat de la llum també es pot mesurar per la velocitat de fase, aquella en què les concretes i longitud d’ona de llum es mouen. Les mesures de velocitat de fase es condensen o s’allarguen donada que la longitud d’ona de la llum viatja a través d’un material.

  Si fas brillar, per exemple, una llum en l’aigua, la llum es “aixafa” lleugerament perquè el mitjà líquid és més dens que l’ambient. Per contra, si fas brillar una llum al fons de la piscina, la longitud d’ona s’allarga una vegada que arriba a la superfície.

  En canvi, amb un material com aquest, la refracció és zero. Quan la llum passa a través d’aquest, les crestes i valls s’estenen infinitament per crear una línia plana amb oscil·lacions en temps, però no en espai.

  L’aplanament de la longitud d’ona permet que sigui manipulat fàcilment sense perdre res d’energia. I això, finalment, es tradueix en què la potència en el sector industrial, sobretot en les telecomunicacions o en la computació quàntica, és il·limitada.

  Segons afirma Philip Munoz, coautor de la investigació.

  [quote]En l’òptica quàntica, la falta d’avanç de fase permetria als emissors quàntics en una cavitat d’índex zero emetre fotons que sempre estan en fase entre si. També podria millorar l’entrellaçament entre bits quàntics[/quote]

   

  Una cosa que podria resultar revolucionari en les telecomunicacions amb aquest material infinitament ràpid .

  Font: Engadget