El grup britànic de Thom Yorke actuen, vuit anys després de la seva última actuació, a Barcelona en un xou ple de leds

La banda britànica Radiohead aterra, aquest divendres, en el ‘XVI Primavera Sound’ sent una de les actuacions més esperades del festival de música independent. La banda de Thom Yorke tornen a la ciutat comtal vuit anys després de la seva actuació que es va organitzar a l’activitat del ja desaparegut Festival Sinnamon en el mateix Parc del Fórum, al juny de 2008.

Kid A’ (2000) i ‘Amnesiac‘ (2001) van significar una evolució en l’estil musical del grup de Abingdon, (Oxfordshire). Música electrónica, experimental, música clàssica del segle XX, krautrock i jazz conformen les seves cançons, principalment. Malgrat la divisió inicial de fans i crítica, l’àlbum Kid A’ va ser nomenat millor àlbum de la dècada per ‘Rolling Stone‘, ‘Pitchfork‘ i ‘The Times’.

El seu darrer àlbum, sota el títol A Moon Shaped Pool’, inclou diverses cançons escrites anys abans, com True Love Waits‘, que data almenys de l’any 1995. El 20 de maig va començar la seva actual gira mundial, que durarà fins a l’octubre, i tindrà dates a Europa, Amèrica del Nord i Japó. En la mateixa, compten de nou amb Clive Deamer com a bateria addicional.

Aquest divendres són en total nou concerts que alguns ben poden ser segones opcions (Alex G en lloc de Titus, Steve Gunn en lloc de Savages), però segur que sonaran bastant bé. Steve Gunn, Beirut, The Last Shadow Puppets, o Beach House completen el cartell musical.