Desmantellada una banda que assaltava plantacions de marihuana a Girona

0

Formada per un mínim de 13 membres, tenia com a principal objectiu el robatori de plantacions de marihuana, tant en interiors com exteriors

Els Mossos d’Esquadra han detingut 12 homes com a presumptes membres d’un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris violents en habitatges de la província de Girona d’on sostreien, sobretot, diners i droga.

La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció 1 de Girona, va començar el 23 d’abril quan els agents van tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent a un habitatge de Sant Joan de Mollet i va culminar el 27 de setembre amb les detencions.

Fins al mes de setembre els investigadors van comptabilitzar sis robatoris més en les localitats de Blanes, Parlavà, Girona, Llagostera i Castell i Platja d’Aro, tots atribuïts al mateix grup criminal.

La banda, formada per un mínim de 13 membres, tenia com a principal objectiu el robatori de plantacions de marihuana, tant en interiors com exteriors, i el seu modus operandi consistia a localitzar una plantació i fer gestions per comprar-la per comprovar l’estat de floració de les plantes i determinar si era el moment òptim, tot i que en algunes ocasions s’acostaven amb l’excusa de buscar treball o comprar un be.

Després es dirigien a la plantació i, armats amb pals i armes blanques, perpetraven el robatori i es portaven les plantes amb violència i intimidació. Els investigadors tenen acreditat que en tres dels robatoris els delinqüents van robar plantes de marihuana, mentre que en els quatre restants es van emportar diners com a botí.

A l’últim dels robatoris, comès el 14 de setembre a Llagostera, els agents van detenir un dels delinqüents quan fugia del lloc dels fets. Quan els investigadors van tenir el grup plenament identificat, el 27 de setembre, van portar a terme cinc entrades i escorcolls simultanis, tres a Girona i dos a Salt.

Es va arrestar 12 persones i es van decomissar 80 plantes de marihuana, una caixa de munició del calibre 9 mil·límetres, una escopeta d’aire comprimit, unes manilles, un nunchaku, un matxet, un puny americà i una gran quantitat de roba amb la qual cometien els robatoris.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, i després de declarar en seu judicial, el jutge ha decretat presó per a sis dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a la resta.