Desmantellen 10 clans de drogues a Barcelona

0

Dels 85 detinguts, 34 han ingressat a la presó

L’operació que els Mossos d’Esquadra van portar a terme el 23 de novembre amb 85 detencions per tràfic de droga ha permès desmantellar deu clans familiars que controlaven el tràfic de cocaïna i heroïna als barris de la Mina, a Sant Adrià del Besòs, i del Besòs, a Barcelona.

Així ho ha informat aquest divendres la policia catalana en roda de premsa, on ha precisat que es tracta d’un operatiu “sense precedents” en què van participar més de 1.300 agents, han apuntat en un comunicat.

La investigació va començar el 2014, quan es va detectar un augment de punts de venda de droga en pisos ocupats de la Mina i el Besòs, que van incrementar la inseguretat i la presència de drogodependents.

Es van iniciar dues investigacions paral·leles tutelades pels jutjats d’instrucció 3 i 4 de Badalona, que van ubicar els pisos en els quals es venia la droga en aquests barris, a més de ramificacions en diversos municipis catalans.

Es va detenir 85 persones i es van realitzar 72 escorcolls al Prat de Llobregat, Viladecans, Badalona, Barberà del Vallès, Ripollet, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vacarisses (Barcelona).

A més, es van intervenir 5.182 plantes de marihuana, cinc quilos de cocaïna, 3,5 de marihuana seca, 320 grams d’haixix, 52 grams d’heroïna, 36 pastilles de MDMA, deu armes de foc, una defensa elèctrica, 24 vehicles, 75.000 euros i una credencial de la Guàrdia Urbana.

Entre els 85 detinguts estan els capitostos dels grups, acusats de tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal, i 34 han ingressat a la presó després de declarar en seu judicial.