detingut regidor ERC droga
Detingut un regidor d'ERC en una operación antidroga | Diari Català

La Policia Nacional i la Guardia Civil detenen 38 persones en una doble operació antidroga

La Policia Nacional i la Guardia Civil han desmantellat 15 plantacions de marihuana, amb de 6.650 plantes de cànnabis i han detingut 38 persones en dues operacions diferents que han tingut lloc a les províncies de Barcelona i Tarragona.

D’una banda, la Policia Nacional ha desarticulat un grup organitzat de narcotraficants integrat per un clan familiar que gestionava 10 plantacions interiors de marihuana en diverses localitats de Barcelona i Tarragona.

Les plantes es trobaven en diferents habitatges llogats a nom de terceres persones en llocs poc concorreguts o aïllats per evitar ser detectats, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

En aquesta operació -començava al març del 2015-, s’han detingut 24 persones pertanyents a aquest grup i s’han practicat 10 escorcolls en els esmentats habitatges llogats: set a diferents localitats de la província de Barcelona -dos a Corbera de Llobregat,  dos a Terrassa, un a Sant Fost de Capcentelles, un a Argentona i un a Vacarisses- i tres al Montmell (Tarragona).

En aquests escorcolls, s’han aprehès de 2.650 plantes de cànnabis sativa, 2,4 quilos d’ulls de marihuana i 50 grams de ketamina. També, han confiscat 40.500 euros en metàl·lic, dos vehicles -un d’ells robat-, 32 telèfons mòbils i una pistola elèctrica, entre d’altres articles.

Aquests habitatges tenien “completes i sofisticades instal·lacions” valorades en més de 100.000 euros per alimentar els cultius. De fet, l’electricitat necessària per a aquestes instal·lacions era presa de manera fraudulenta.

A més, als detinguts se’ls imputen presumptes delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric i han estat posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent. Per a sis d’ells s’ha decretat presó provisional, mentre que a la resta se li ha deixat en llibertat amb càrrecs en espera de judici.

 

Operació ‘keluz’ de la Guardia Civil

Pel que fa a l’altra operació, la Guardia Civil ha detingut 14 persones a Barcelona -12 espanyols, un romanès i un ucraïnès-, en el marc de l’operació ‘KELUZ’, com a presumptes integrants d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues mitjançant el cultiu i comercialització de plantes de marihuana.

En aquesta operació, que ha durat un any i tres mesos, s’ha comprovat que la xarxa criminal utilitzava com tapadora un club de consum de cànnabis del centre de Barcelona i la droga era traslladada des de l’esmentat local per persones que “adoptaven importants mesures de seguretat, ja que realitzaven contra vigilàncies per detectar presència policial en el recorregut i, en ocasions, arribaven a caracteritzar-se per passar més desapercebuts”.

A més, s’han realitzat nou escorcolls en els quals s’han intervingut 5 plantacions de marihuana, compostes per 4.000 plantes en diferents estats de creixement, 100 quilos de marihuana empaquetada i més de 17.000 quilos de diferent material: 300 llums de calor, 4.000 transformadors, 150 ventiladors, 60 humidifcadors, 20 aires condicionats, productes químics per a les plantacions, entre d’altres efectes. També, s’han intervingut cinc vehicles, discos durs, material informàtic i documentació relacionada amb els fets investigats.