Apple pateix la primera caiguda en vendes dels últims tretze anys

Era una cosa que s’anava murmurant molt de temps, i al final s’ha acabat confirmant. Apple ha registrat la seva primera caiguda de vendes des de 2003. Tot i així, el cop no ha estat tan fort com molts analistes (i la mateixa companyia) pronosticaven. En aquest trimestre s’han obtingut uns ingressos de 50.500 milions de dòlars (-13%) i un benefici de “tot just” 9.300 milions (-22%).

Els mals resultats de la companyia de Cupertino, es deuen a la desacceleració de l’iPhone i els “vents macroeconòmics en contra” (en referència a les fluctuacions de divises, segons paraules de Tim Cook).

En aquest trimestre s’han venut 51,19 milions d’unitats iPhones respecte als 61,17 milions de l’any passat. La venda d’iPad també ha patit una caiguda d’un 19% respecte al mateix període de l’any passat. Vendes que porten caient durant nou trimestres consecutius.

Apple vendesEn aquest declivi de la companyia, també ha tingut influència la crisi xinesa, sobretot pel que fa a la venda d’iPhones. Apple ha facturat 4.330 milions de dòlars menys (12.490 milions davant els 16.820 de l’any passat).

Per la seva banda, la companyia també destaca l’exercici del seu negoci de serveis (App Store, iTunes, Apple Music…), els quals han tingut un increment del 20%. Aquest trimestre, Apple ha fet més diners amb serveis que amb l’iPad o el Mac.