A través de la geometria, s’ha estudiat escriptures presents a la Piràmide de Kheops. D’aquesta no només s’obté la seva edat (4545 anys) sinó que hi ha un nombre persistent en les mesures de la piràmide: el 892

Una sola paraula, entre les 6.000 investigades, conté aquest valor nominal: ‘Atlantis‘ o ‘L’Atlàntida’, mítica illa descrita per Plató. L’arquitecte Miquel Pérez-Sánchez Pla ha arribat a aquesta conclusió a partir de la reconstrucció informàtica de la Gran Piràmide de Kheops.

Desxifrat codi secret a la Piràmide de Kheops | Diari Català

L’Antic Egipte, ha resultat amagar un enorme secret: la seva relació amb un dels majors mites de la història, la Atlantis de Plató. Això és el que estableix la tesi doctoral de l’arquitecte Miquel Pérez-Sánchez Pla, que revela una nova perspectiva sobre els coneixements científics de l’Antiguitat, i especialment sobre el conjunt monumental de les piràmides de Gizeh.

A partir de la reconstrucció informàtica de la Gran Piràmide de Kheops (o de Khufu) i mitjançant un treball de recerca pluridisciplinari que uneix coneixements arquitectònics, matemàtics, geomètrics, astronòmics, geodèsics, històrics i mitològics, el Pérez-Sánchez Pla ha aconseguit transcriure un codi secret que desxifra una gran quantitat d’informació científica sobre el colossal monument, que segons l’autor, ha resultat ser una autèntica “enciclopèdia de pedra” del saber del passat.

Segons explica l’autor.

La Gran Piràmide oculta el seu calendari: la cerimònia inicial del Tensat de la Corda es va celebrar el 25 de setembre del 2.547 aC Van treballar 17 anys i 9 dies, i la van inaugurar el 3 d’octubre del 2.530 aC, coincideixen amb el regnat de Keops i s’obtenen de dues alineacions dels seus canals estel·lars amb el planeta Mart”. Pel que ara se sap que “ha complert 4.545 anys.

La geometria, clau

Desxifrat codi secret a la Piràmide de Kheops | Diari CatalàL’arquitecte ha explicat que la troballa s’ha produït a través d’un antic sistema alfanumèric pel qual cada lletra té un valor numèric, la geometria.

Hi ha un nombre que sorgeix persistentment en les mesures de la Gran Piràmide, de Giza, i del territori d’Egipte: el 892. I una sola paraula, entre les 6.000 investigades, conté aquest valor nominal: ‘Atlantis‘ o ‘L’Atlàntida’

Després del descobriment, l’autor i el seu equip estan buscant ara finançament per al Projecte Atlàntida, que inclou una campanya d’arqueologia submarina a la mar Mediterrània on estan segurs d’haver localitzat la mítica illa descrita per Plató.