Detectat un cas de meningitis

0
Meningitis
FLICKER/NATHAN READING

A un nen d’11 anys de Mataró (Barcelona)

Un nen d’11 anys de sisè de Primària de l’escola Meritxell de Mataró ha estat diagnosticat de meningitis, segons han informat a Europa Press fonts de la Conselleria de Salut de la Generalitat i del centre docent del menor.

El nen es troba en planta i “evoluciona favorablement” a l’Hospital de Mataró, han explicat les fonts de Salut, mentre que l’escola ha explicat que el laboratori analitza actualment el tipus de meningococ que ha afectat el menor.

Responsables de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Generalitat es van posar en contacte amb les autoritats del centre per informar-los sobre el protocol d’actuació en aquestes situacions.

Les famílies del curs del menor van acudir aquest dimarts a una reunió amb un epidemiòleg per detallar-los el dispositiu a aplicar per prevenir l’aparició de nous casos a través de l’administració d’antibiòtics.

Els fàrmacs profilàctics s’administren als contactes més pròxims del pacient per evitar nous episodis d’aquesta malaltia, que acostuma a tenir lloc en casos aïllats a l’hivern i primavera.