Detenen a l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau

0
Alfonso Grau PP València corrupció
El que va ser vicealcalde de València, Alfonso Grau, ha estat detingut per blanqueig de capitals. Foto: Europa Press.

El que va ser la mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau, ha estat detingut aquest matí per la Guàrdia Civil per la seva relació amb l’Operació Taula

El que va ser vicealcalde de València, Alfonso Grau, ha estat detingut aquest matí dins el marc de l’Operació Taula, investigació derivada del Cas Imelsa. La Guàrdia Civil ha estat qui ha arrestat a Grau per pressumpte blanqueig de capitals dins el grup municipal del Partit Popular de l’Ajuntament de València.

Actualment, estan essent investigades més de 50 persones, la meitat de les quals es van detenir en la primera fase de l’Operació Taula. El que va ser mà dreta de Rita Barberá també ha estat jutjat per la seva implicació al Cas Nóos, el que el va portar a distanciar-se de l’exalcaldessa i a marxar de l’Ajuntament a principis de l’any 2015, poc abans de les eleccions municipals.

A més, la Cadena Ser ha adelantat que l’expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, era el “recaptador” de diners negres dels populars valencians, segons informen fonts de la investigació de l’Operació Taula. Camps era també el nexe amb la seu nacional del Partit Popular, que també rebia part dels fons en negre i que es gestionaven des de la Caixa B de la formació.

Aquests diners s’aconseguien mitjançant el pagament per part d’empresaris als quals s’adjudicaven contractes en concursos públics manegats per les conselleries de la Generalitat. De moment, entre polítics del partit, assessors i empresaris hi ha un total de 63 imputats per blanqueig i malversació, entre d’altres delictes. Cal recordar que gairebé tota la cúpula del PP de València, a excepció de Rita Barberá entre d’altres, és part d’aquesta investigació.