Detenen el cap d’una xarxa d’explotació de dones que havia fugit de la Justícia

0

La Guàrdia Civil ha detingut el màxim responsable d’una xarxa dedicada a l’explotació sexual de dones de nacionalitat romanesa buscat des del 2014

La Guàrdia Civil ha detingut a l’Aeroport de Barcelona-El Prat el màxim responsable d’una xarxa dedicada a l’explotació sexual de dones de nacionalitat romanesa que havia fugit de la Justícia des que el 2014 es va desarticular l’organització criminal que liderava.

Aquesta organització suposadament es dedicava a la captació de dones romaneses i a la seva posterior explotació sexual en clubs de la comarca barcelonina del Baix Llobregat, ha informat aquest divendres en un comunicat la Guàrdia Civil.

La investigació policial va començar el juny del 2013 quan es va localitzar una possible víctima de tracta d’éssers humans, que va decidir declarar davant de la Policia: va explicar que havia estat captada a Romania amb la promesa de treballar a Espanya com a ballarina, i no va rebutjar l’oferta perquè tenia al seu càrrec la seva mare malalta i la seva filla menor d’edat.

Després de viatjar per carretera des de Romania, va arribar a Castelldefels (Baix Llobregat), on la van obligar a prostituir-se en diversos clubs d’alterni, amb tota mena d’amenaces, coaccions i agressions físiques i sexuals, una situació que va durar diversos mesos fins que va aconseguir fugir dels explotadors.

12 DETINGUTS AL 2014

Després de comprovar aquesta informació, els agents van detenir en un operatiu a començament del 2014 un total de 12 membres de l’organització i, després d’inspeccionar diversos clubs de dones de companyia, van identificar gairebé cinquanta dones, possibles víctimes de l’esmentada organització.

Tot i això, el màxim responsable de l’entramat va aconseguir fugar-se, i va estar des d’aleshores en parador desconegut fins fa uns dies, que va ser detectat i detingut per la policia de l’Aeroport de Barcelona-El Prat quan intentava entrar a Espanya en un vol procedent de Bucarest.

La detenció es va dur a terme per agents adscrits al lloc fronterer de l’Aeroport de Barcelona- El Prat.