Detinguts a Barcelona dos traficants que pretenien vendre armes de guerra a càrtels de droga mexicans

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones de nacionalitat suïssa i iraniana que pretenien vendre armes de guerra a càrtels de la droga que operen a Mèxic. Segons la Guàrdia Civil, els traficants d’armes oferien llançacoets antitancs, llançagranades i fusells d’assalt i de precisió.

La detenció s’ha portat a terme en el marc de l”Operació Agost’ en què la Guàrdia Civil col·labora amb l’Agència Antidrogues dels EUA (DEA), que va començar després de detectar diverses persones que podrien estar portant a terme blanqueig de diners.

“Després d’una exhaustiva anàlisi criminal –explica la Guàrdia Civil– es va poder determinar que el que realment pretenien aquestes persones era la venda d’armament a importants càrtels de la droga assentats a Mèxic i amb importants interessos als EUA, per la qual cosa es va posar en coneixement de les autoritats americanes encarregades de combatre el narcotràfic”.

Els dos detinguts, els dos homes de 40 i 44 anys i sobre els quals pesava una ordre internacional de detenció emesa pels EUA, havien mantingut a Barcelona i Badalona diverses trobades amb altres persones, que segons els responsables de l’operació haurien estat per tancar operacions de compravenda d’armes.

Després de ser detinguts, la Guàrdia Civil va confiscar diversos catàlegs d’armes de foc, sobretot de fusells de precisió i d’assalt, així com notes manuscrites amb encàrrecs de material, segons ha informat el cos.