Detenen dues persones de l’Estat Islàmic a Cornellà

0
Yihad a cornella - diari Català
Agents de Policia detenen dues persones a Cornellà

Dos detinguts a Cornellà per adoctrinar i reclutar yihadistes a les xarxes socials

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres a Cornellà de Llobregat (Barcelona) dos homes d’origen marroquí –un amb nacionalitat espanyola–, acusats d’estar vinculats a l’aparell de reclutament i adoctrinament de l’organització terrorista Estat Islàmic (EI).

La Guàrdia Civil, que està registrant els domicilis dels detinguts, desenvolupa l’operació per ordre de la Fiscalia i del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional.

Segons ha informat Interior, els detinguts han mantingut contactes a través de les xarxes socials amb individus en zones de conflicte, oferint-los el seu suport i ànim per continuar amb les seves activitats.

Alhora, se’ls acusa d’haver participat de manera activa i directa a l’aparell de propaganda de l’Estat Islàmic a Cornellà , mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d’aquesta organització terrorista, exalçant als seus membres i a l’esmentada organització.

Els detinguts són presumptament responsables de la creació de perfils per visionar arxius (imatges, vídeos o documents) produïts per l’Estat Islàmic a Cornellà , per després divulgar-los a altres usuaris a través d’altres xarxes socials o compartir-los directament amb altres individus en trobades privades amb la intenció de persuadir als participants en les esmentades reunions per integrar-se a l’EI i desplaçar-se a zones de conflicte.