Detenen l’alcalde de Granada (PP) per corrupció

0
Alcalde Granada Jose Torres Hurtado
José Torres Hurtado (PP), alcalde de Granada | Foto: Europa Press

L’alcalde de Granada i la regidora d’Urbanisme han estat detinguts per la Policia Nacional per un presumpte cas de corrupció urbanística

 

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha detingut a l’alcalde de Granada, José Torres Hurtado (PP), la regidora d’Urbanisme a la capital, Isabel Nieto, i diversos empresaris en el marc d’una operació contra la corrupció urbanística, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Les actuacions es troben sota secret de sumari, però ara com ara ha transcendit que es preveuen més d’una dotzena detencions. L’alcalde, segons les fonts consultades, es troba detingut a casa seva, però podria ser traslladat a comissaria, tot i que es preveu que al llarg del dia quedi en llibertat en qualitat d’investigat.

La UDEF escorcolla des de primera hora l’Ajuntament de Granada, la seu d’Urbanisme, així com diversos domicilis, entre els quals hi ha la casa de l’alcalde i empreses. L’operació està a càrrec del jutjat d’instrucció 2 de Granada i la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme; les investigacions les realitza la UDEF central i el Grup de Delictes Econòmics de la Prefectura Superior de Policia de Granada.

El jutjat d’instrucció 2 de Granada instrueix el conegut com a cas Serrallo, que investiga l’operació urbanística que va permetre la construcció d’una discoteca, amb sala de festes i pista de patinatge amb bar en una zona verda de Granada, al costat del Centre Comercial Serrallo, en què està imputada la regidora d’Urbanisme a la capital, Isabel Nieto.

La regidora Isabel Nieto ha declarat per aquest assumpte el passat 10 de desembre al jutjat, en un cas en el qual són investigats altres alts càrrecs d’Urbanisme.