Detenen a un sospitós de l’atac a l’aeroport de Brussel·les

0
Explosio aeroport Brusseles
Interior de l'aeroport de Brussel·les després de l'explosió | Foto: Jef Versele (Twitter)

Les autoritats han detingut un home sospitós d’haver participat en els atacs d’ahir a Brussel·les, però es desmenteix que hagi estat Najim Laachraoui

A primera hora del matí, diversos mitjans belgues i després els internacionals s’han fet ressó de la detenció d’un sospitós d’haver estat un dels autors de les explosions a l’aeroport de Brussel·les. Segons les informacions, les autoritats belgues haurien detingut Najim Laachraoui, un dels tres homes que apareixen a les càmeres de seguretat de l’aeroport.

La informació, però, ha hagut d’estar rectificada. Tal i com informava el diari Dernière Heure, un dels primers en publicar la notícia, els fets han hagut de ser desmentits ja que l’home detingut a Anderlecht no era Laachraoui sinó un altre, que també l’han tractat com a sospitós d’haver participat en les explosions de l’aeroport i el metro de Brussel·les.

A Laachraui el busquen des del 4 de desembre perquè, segons la investigació francesa, es van trobar restes del seu ADN a “material explossiu utilitzat als atemptats” del novembre passat a París. Les autoritats i els equips d’investigació creuen que és el cap de la “xarxa terrorista” que va atacar la capital francesa i que va actuar ahir a Brussel·les.

Els altres dos homes que apareixen a la fotografia han estat identificats com a Jalid i Brahim El Bakraoui, dos germans procedents de Brussel·les. El primer hauria llogat una habitació al carrer Dries de Forest, on hi ha hagut diversos escorcolls policials i el passat 15 de març s’hi va presenciar un tiroteig amb la policia.

Segons les darreres informacions oficials emeses, el primer dels germans hauria estat el que hauria fet explotar la bomba al metro de Maelbeek, mentre que Brahim El Bakraoui hauria estat el responsable de detonar les de l’aeroport de Zaventem.

La Fiscalia de Bèlgica ha emés un comunicat en què informava que les autoritats policials buscaven a Najim Laachraoui per haver llogat una casa a Auvelais, una localitat que es troba a més de 70 kilòmetres de la capital belga. Segons el mateix comunicat, la policia ja l’havia registrat abans perquè hauria servit per preparar els atemptats.