Detenen una dona a Rubí que va robar 70.000 euros de diversos comptes bancaris

0
associació cannàbica, Rubí, menor, Mossos, club cannàbic
Foto: Europa Press

La dona, veïna de Vilanova i la Geltrú (Garraf), havia actuat en diversos municipis del país, entre ells Rubí. Se li atribueixen 79 fets delictius.

 

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Rubí van detenir, el 21 de gener passat una dona de 38 anys i veïna de Vilanova i la Geltrú (Garraf) per robar més de 70.000 euros de comptes bancaris d’altres persones. Els Mossos li atribueixen 79 fets delictius: en concret, 36 delictes d’estafa, 40 delictes d’ús de documents autèntics sense estar-ne legitimada, dos delictes de falsificació documental i un altre d’usurpació de l’estat civil, segons informa avui Rubí TV.

La investigació va començar el mes d’octubre de l’any passat, quan el cos policial va rebre diverses denúncies de persones que els havien fet extraccions fraudulentes dels seus comptes corrents. En tots els casos es donava la circumstància que la víctima prèviament havia perdut la seva documentació personal o bé li havia estat sostreta.

Aquests fets, que s’estaven produint arreu de Catalunya, seguien sempre un mateix patró. En primer lloc l’estafadora aconseguia la documentació de la víctima, ja fos comprant-la a qui l’havia robat prèviament o associant-se amb algú que li facilitava la documentació a canvi de repartir-se els diners que aconseguia un cop els retirava del banc.

Amb la documentació a les seves mans, la dona trucava al banc i es feia passar per la víctima i, usant el DNI o el carnet de conduir sostret, demanava un extracte del compte bancari. Després d’identificar-se sempre amb els documents de la víctima, es passejava per diverses oficines de l’entitat bancària des d’on la víctima operava i retirava petites quantitats de diners cada vegada.