Detingudes 48 persones en la desfilada d’Orgull Gai de Jerusalem

0
Manifestacio orgull gai Jerusalem
Manifestació a Jerusalem | Foto: Europa Press

Alguns dels detinguts portaven armes blanques i tots eren sospitoes d’intentar interrompre la desfilada, a la qual van assistir unes 25.000 persones

Un mínim de 48 persones han estat detingudes en el marc de la desfilada de l’Orgull Gai a Jerusalem, al qual han assistit unes 25.000 persones, segons ha informat el diari israelià ‘Haaretz’.

Amb un potent operatiu de seguretat i un desplegament d’aproximadament 2.000 agents de la policia amb l’objectiu d’evitar aldarulls com el de l’any passat, les autoritats han detingut mig centenar de persones, entre totes dues per tinença d’armes blanques, sospitoses d’intentar interrompre o fins i tot danyar durant la desfilada. Desenes de manifestants contraris a la desfilada s’han concentrat també a la zona, si bé la policia ha evitat que s’acostessin als participants de la celebració.

L’any passat, una persona va morir i altres sis van quedar ferides després de ser apunyalades per un ultraortodox, que fa una mica menys d’un mes ha estat condemnat a cadena perpètua.

Aquesta no ha estat la primera vegada que es produïa un incident violent durant aquesta marxa reivindicativa. En la desfilada del 2005, tres manifestants han estat apunyalats per un altre ultraortodox que ha conclòs fa poc temps una pena de deu anys de presó.