Detingudes al Pakistan 15 persones relacionades amb l’atemptat d’aquest diumenge

0

L’atemptat contra un parc a Lahore ha provocat un mínim de 70 morts i més de 300 ferits

 

La policia del Pakistan ha detingut aquest dilluns 15 persones per la seva presumpta relació amb l’atemptat perpetrat diumenge en un parc de la població de Lahore, en què han mort un mínim de 70 persones i més de 300 han resultat ferides.

Segons les informacions facilitades per la cadena de televisió pakistanesa Geo TV, entre els detinguts hi figuren tres germans del terrorista suïcida, identificat com a Yusuf Farid, resident a Muzaffargah.

Les investigacions preliminars apunten que el terrorista suïcida va ser professor d’un seminari de vuit anys a Lahore després d’acabar els seus estudis religiosos a la ciutat de Dera Ghazi Khan.

Els primers indicis apunten que la bomba comptava amb rodaments de metall, que van fer de metralla, per la qual cosa es sospita que l’atemptat pretenia causar el major nombre de víctimes i de manera indiscriminada.

L’autoria de l’atemptat ha estat reclamada pel grup talibà Jamaat-ul-Ahrar, que ha assegurat que ha executat l’atac “contra els cristians que celebraven la Pasqua”. Jamaat-ul-Ahrar va sorgir com una escissió del grup Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), coneguts com els talibans pakistanesos, a causa de diferències d’alguns dels comandants amb la cúpula sobre els objectius i operacions.