Detingut a Brasil el vicepresident de Facebook per Amèrica Llatina

0

La justicia brasilera acusa Diego Jorge Dzodan d’incomplir una ordre per col·laborar en una operació contra el narcotràfic

 

La Policia brasilera ha detingut aquest dimarts a Sao Paulo el vicepresident de la xarxa social de Facebook a Amèrica Llatina, Diego Jorge Dzodan, que ha estat acusat d’incomplir una ordre de la Justícia que exigia a l’empresa lliurar missatges de sospitosos de narcotràfic que havien estat enviats per WhatsApp.

Les autoritats han complert una ordre de presó preventiva expedida per un jutge de l’estat de Segipe contra Dzodan, que segons la Policia va desatendre les ordres de lliurar informació emmagatzemada per Facebook que és “imprescindible per a la presentació de proves a utilitzar en una investigació de crim organitzat i tràfic de drogues”, ha informat el portal G1 de Globus.

El jutge Marcel Montalvão ha demanat fa quatre mesos a Facebook que brindés informació de dos usuaris d’un compte a Whatsapp que intercanviaven informació sobre tràfic de drogues.

L’empresa no va atendre la petició de la Justícia, que fa dos mesos va imposar a Facebook una multa diària de 50.000 reals (12.000 dòlars). Davant de l’incompliment de la sentència, la suma es va elevar fa un mes a 1 milió de reals (uns 252.000 dòlars).

L’empresa fundada per Mark Zuckerberg ha considerat la detenció del seu directiu mesura “extrema i desproporcionada” i, en un comunicat, ha defensat que “sempre ha estat disponible i sempre ho estarà per resoldre qualsevol dubte que puguin tenir les autoritats brasileres”, informa l’agència Reuters.