Detingut un home a Ucraïna acusat d’organtizar atemptats per a l’Eurocopa

0

Les primeres informacions diuen que un ciutadà francès ha estat detingut pels serveis de seguretat ucraïnesos acusat de voler atemptar durant l’Eurocopa

Un home ha estat detingut a Ucraïna acusat de ser l’organitzador de 15 atemptats que s’havien de produir abans i després de l’Eurocopa 2016, que se celebra a França a partir del 10 de juny. Segons informen les agències, el cap de Servei de Seguretat ucraïnès, Vasil Grystak, ha confirmat aquest dilluns la seva detenció, tot i que s’hauria produït el passat 21 de maig a prop de la frontera amb Polònia.

Segons Grystak, portava un arsenal d’armes, com fusells d’assalt Kalaixnikov, dinamita i llançacoets al seu vehicle, de la qual cosa la televisió francesa M6 en va informar el passat divendres.

El cap del Servei Seguretat d’Ucraïna ha declarat en roda de premsa que no volien donar aquesta informació fins que s’acabés l’Eurocopa el 10 de juliol, però que a causa de les filtracions que s’estaven produint als mitjans de comunicació “no teníem excusa” per no dir-ho.

Segons l’agència de notícies Ukrinform, el detingut tenia diversos objectius per atacar, entre els que es trobava una mesquita, una sinagoga o l’agència tributària francesa.