Foto: Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han detingut el conductor d’un autocar amb 34 passatgers a l’autopista AP-7 a Fogars de la Selva (Barcelona) en donar positiu al control d’alcoholèmia amb una taxa que multiplicava per sis la permesa.

Segons ha informat aquest dijous la policia catalana en un comunicat, la tarda del 12 de setembre una patrulla dels Mossos va detectar el conductor parlant pel telèfon mòbil al quilòmetre 92 de la AP-7 i el va fer aturar-se.

En anar a denunciar-lo, van veure com l’home tenia símptomes evidents d’haver begut alcohol, i en fer-li la prova va donar positiu amb 0,87 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire espirat, quan la taxa en el seu cas és de 0,15.

A més de detenir-lo per un delicte contra la seguretat del trànsit, van denunciar administrativament l’empresa a falta de registres al tacògraf i d’anotacions en els discos de registres de conducció.

El detingut va passar a disposició d’un jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar el 13 de setembre, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.