Detingut el tresorer de Convergència dins la trama 3%

0
Un agent carrega material durant el registre a la Fundació CatDem, el passat 28 d'agost |Foto: Europa Press
Un agent carrega material durant el registre a la Fundació CatDem, el passat 28 d'agost |Foto: Europa Press
Un agent carrega material durant el registre a la Fundació CatDem, el passat 28 d’agost |Foto: Europa Press

 

Una operació de la Guardia Civil acaba amb 10 detinguts, entre ells els tresorer de CDC i el resposable d’obra pública de la Generalitat

 

Segons informen els principals diaris del país, Andreu Viloca, tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha estat detingut aquest matí per membres de la Guardia Civil. També han estat detinguts altres nou persones, set d’elles empresaris acusats de pagar comisions il·legals a CDC a canvi de concessions públiques. L’operació d’aquest dimecres s’enmarca dins la trama del 3%, investigada des de fa setmanes per la Guardia Civil i que va esclatar el passat 28 d’agost, amb el registre a la seu de CatDem, fundació vinculada a Convergència. Ha estat arrel la documentació trobada durant aquest registre que s’han ordenat les detencions per part del jutjat número 1 de El Vendrell (Tarragona).

Andreu Viloca és administrador de CatDem, la fundació registrada a l’agost, i responsable financer de CDC. Segons informa El País, a banda de Viloca, un altre nom important a destacar entre els detinguts d’aquest dimecres és el de Josep Antoni Rosell i Polo, director general de Infraestructures.cat, organisme de la Generalitat encarregat de l’obra pública.

El jutjat número 1 d’El Vendrell és també el que va ordenar el passat 28 de juny presó per l’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, després que es destapés havia rebut, presuntament, uns 400.000 euros per part de Teyco, adjudicatari d’unes obres en aquell municipi.

L’operació, que ha començat abans de les vuit del matí d’aquest dimecres segons confirmen diversos diaris, encara està en marxa amb el registre de diverses empreses i domicilis.

Compartir
Article anteriorBarcelona té 2.400 pisos buits
Article següentNeymar, a ritme de samba
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]