Detingut per extorsió i amenaces de mort als seus veïns

0

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per enviar notes intimidatòries als seus veïns on exigia diners a canvi de no fer mal als seus familiars

Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció el passat dia 5 de juliol d’un home, de 44 anys, nacionalitat espanyola i veí de Pallejà, com a presumpte autor d’un delicte continuat d’amenaces i extorsió. Els fets es remunten a l’octubre de 2015, quan un veí de Pallejá va denunciar que l’havien amenaçat mitjançant unes notes intimidatòries deixades a la seva bústia, exigint un pagament en metàl·lic sota amenaça de fer mal a alguns dels seus familiars directes.

Després de rebre una tercera nota amb una amenaça directa i contundent cap a un membre de la seva família, la víctima va decidir pagar la quantitat de diners exigida davant la por exercida per l’autor, que detallava moviments i horaris de la seva família. Després d’un temps inactiu, a finals del mes de juny de 2016 un altre veí, també de Pallejà, va denunciar les amenaces rebudes amb el mateix modus operandi, exigint una quantitat de diners en metàl·lic a canvi de no fer mal a la seva família, i durant les setmanes posteriors dos veïns més van denunciar que es trobaven en la mateixa situació.

Aquestes tres víctimes no van fer el pagament i van denunciar els fets als Mossos d’Esquadra, que van prosseguir la seva investigació fins a la detenció del presumpte autor de les temptatives d’extorsió quan creia recollir un dels pagaments exigits a una de les víctimes. L’home, també veí de Pallejà i sense antecedents previs, va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.