Detingut ‘in fraganti’ per la Policia de Sant Andreu quan estava estafant 200.000 euros

0

L’arrestat va ser retingut per tres homes als quals ja havia estafat durant el mes de gener i que el van reconèixer quan ho volia tornar a fer

La policia de la comissaria de Sant Andreu va detenir divendres, 1 de juliol, un home de 19 anys, nacionalitat croata i veí de Lloret de Mar, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i un en grau de temptativa.
Sobre les 21.00 hores del mateix dia una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Andreu va rebre un avís per tal que s’adrecés a un hotel del barri del Bon Pastor. En arribar al lloc dels fets, els agents van trobar un individu retingut per tres homes que li reclamaven uns diners.
Segons els primers indicis, els tres homes havien tornat a quedar amb dues persones que els haurien estafat 80.000 euros el mes gener. Quan van reconèixer els dos estafadors, van intentar retenir-los i esperar l’arribada de la policia.
No obstant això, un dels sospitosos va aconseguir fugir i va deixar una bossa als lavabos d’un centre comercial proper. Un individu, que també es va identificar com a víctima de l’estafa, va portar la bossa als mossos i a l’interior van localitzar tres paquets de bitllets de 500 euros falsos que sumaven un total de 250.500 euros.
A part d’aquesta bossa, els agents també van trobar un sobre amb 251 fotocòpies de bitllets de 500 euros que si fossin de curs legal sumarien una quantitat de 125.500 euros. A més, el detingut portava a la butxaca de la jaqueta 2.000 euros en bitllets de 500. Tot aquest material estava preparat per a fer un intercanvi fraudulent.
Anteriorment, els dos sospitosos ja havien quedat amb les víctimes tres vegades per canviar bitllets de 50 i 100 euros per bitllets de 500. Els dos primers cops la transacció va ser correcta, però la tercera vegada, quan ja s’havien guanyat la confiança dels homes, van estafar-los 80.000 euros, ja que els bitllets de 500 eren falsos.
Les víctimes no van denunciar l’estafa i, per això, aquest cop volien enxampar els estafadors i van quedar amb ells en un hotel del barri de Bon Pastor per canviar 200.000 euros. Aquest tipus d’estafa es coneix amb el nom de Rip Deal.
El detingut va passar a disposició judicial diumenge, 3 de juliol, i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir l’altre sospitós.