Detingut un neonazi a Àustria que amenaçava amb assassinar sol·licitants d’asil

0

Un jove de 20 anys ha estat arrestat després d’anunciar que “mataria a trets tots els sol·licitants d’asil”

La Policia d’Àustria va anunciar aquest diumenge la detenció d’un neonazi que va amenaçar a assassinar sol·licitants d’asil al país, va agregar que l’operació es va saldar amb la confiscació d’armes i municions.

El sospitós, de 20 anys, va ser arrestat dissabte a la nit pels membres d’una unitat especial de la Policia, després d’anunciar diverses vegades que “mataria a trets tots els sol·licitants d’asil amb la seva escopeta”.

Segons les informacions de l’agència estatal austríaca de notícies, APA, el sospitós feia mesos que amenaçava un centre de refugiats de la població de Linz-Land, on resideix.

Àustria va rebre l’any passat unes 90.000 sol·licituds d’asil, la segona taxa per càpita a la Unió Europea (UE), i va ser a més un país de trànsit per a prop de 900.000 migrants en la seva ruta cap al nord d’Europa.

La setmana passada, un home amb llaços amb grups neonazis del país va matar dues persones durant un concert a l’estat de Vorarlberg, i després es va suïcidar. La Policia va indicar després que l’atacant havia tingut prèviament una discussió amb la seva parella.

Políticament, aquest país ha estat noticia per la derrota ‘in extremis’ del Partit Liberal, d’extrema-dreta, al qual només el vot per correu va apartar de la victòria a les eleccions presidencials.