Detingut el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernard

0
Miguel Bernard ha sigut detingut per una trama d'extorsió
El líder de Manos Limpias, Miguel Bernard, ha sigut detingut per un pressumpte delicte d'extorsió | Europa Press

L’ultradetrà està pressumptament implicat en una trama que extorsionava entitats bancàries a canvi de no iniciar causes judicials

El secretari general ultradretà de Manos Limpias, Miguel Bernard, ha estat detingut aquest divendres a Madrid per la Policia Nacional. La operació ha estat desplegada contra aquest sindicat i contra l’Associació d’Usuaris de Banca (Ausbanc). Les dues entitats estan acusades de formar part d’una trama que extorsionava presumptament entitats bancàries a canvi de no iniciar causes judicials contra elles o difondre informacions negatives. Des de Diari Català ha sigut impossible contactar amb Manos Limpias per realitzar declaracions.

En l’operació, també s’ha detingut a Francisco Castro Villacañas i es preveuen 14 arrestos fruit d’unes investigacions que ja estan molt avançades per part de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional i han estat coordinades pel jutge central d’instrucció número u de l’Audència Nacional, Santiago Pedraz.

La Policia Nacional investiga les activitats des de fa un any. En aquell moment, es va rebre la denúncia per part d’extreballadors d’entitats bancàries que van patir la persecució de la trama. La policia té constància que el sindicat presentava querelles contra persones, empreses i institucions i després cobrava a canvi de retirar accions judicials.