Detinguts in fraganti dos falsos revisors del gas a Cornellà de Llobregat

0
falsos revisores del gas
Youtube
falsos revisores del gas
Youtube

Els dos homes, que anaven amb uniforme, havien fet una trucada prèvia per avisar de la falsa revisió a Cornellà

Agents dels  Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat han detingut dos homes, de nacionalitat espanyola i cubana i veïns de Montcada i Reixac i Ripollet, com a presumptes autors d’un delicte de furt i un d’intrusisme.

Els fets van succeir el passat 15 de setembre poc després de les 12 del migdia, a Cornellà, quan una veïna de l’immoble va alertar, mitjançant una trucada telefònica al 112, del fet que estava veient per la finestra com uns homes regiraven els calaixos d’un veí.

Immediatament, una dotació uniformada dels Mossos d’Esquadra va arribar al lloc dels fets i va veure com els dos presumptes falsos operaris sortien de l’immoble, perfectament uniformats com a treballadors d’una empresa del sector de les revisions del gas.

Quan la patrulla va identificar-los, tots dos van exhibir una acreditació de servei tècnic oficial que els habilitava per a realitzar les revisions de les instal·lacions domiciliàries de gas, així com impresos de l’empresa per a qual treballaven, tot un conjunt de documentació que es va poder comprovar que era totalment falsa i l’empresa fictícia.

En un primer escorcoll superficial els agents van trobar als falsos operaris 1.000 euros en efectiu i diverses joies d’or i platí amb inscripcions que els incriminaven.

Realitzades les primeres indagacions entre els veïns de l’immoble, es va esbrinar que en un dels domicilis havien fet una revisió fraudulenta i un home d’edat avançada, concretament de 89 anys, havia patit el furt de 3.000 euros en efectiu i de diverses joies d’or i platí, per part dels dos homes finalment detinguts.

La víctima va manifestar, en el moment de la denúncia, donat que no es va adonar del furt en el moment que es va produir, que els falsos operaris del gas fins i tot l’havien trucat la setmana anterior per concertar la revisió el dia dels fets, tal i com fan les empreses legals autoritzades encarregades de fer les revisions periòdiques de les instal·lacions domèstiques del gas.

En un segon escorcoll, més intens i ja a dependències policials, a un dels detinguts se li van trobar a l’interior de la sabata els 2.000 euros restants procedents del furt detallat anteriorment.

Els dos detinguts compten amb un total de 10 antecedents pel mateix tipus de delicte, repartits per tota la geografia catalana.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

És important, sempre que sigui possible, tenir en compte uns consells de seguretat per evitar ser víctima d’aquest tipus de delicte, com poden ser comprovar que efectivament han passat el temps establert entre revisions (4 anys), fer una trucada de comprovació a l’empresa subministradora del servei i no trobar-se mai sol el dia de la inspecció, fent-se acompanyar de familiars o veïns de confiança.