Van ocultar-li un premi de 125.945,18 euros que ells van cobrar  

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Les Corts van detenir entre el 14 i el 15 de desembre un home i una dona com a presumptes autors d’un delicte d’estafa. Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola: l’home té 38 anys i és veí de Barcelona; per la seva banda, la dona té 56 anys i domicili a Pallejà.

La investigació va començar arran de la denuncia d’un home que el 7 d’agost va anar a una administració de loteria de Barcelona a comprovar si diverses butlletes que havia comprat havien estat premiades. Ho va fer en la màquina exterior que tenen les oficines la qual el va avisar que havia obtingut un premi superior.

L’home li va comunicar a la treballadora de l’administració i aquesta li va dir que només era un premi menor i li va pagar 192 euros. La víctima de l’estafa no va marxar convençuda i dies després va preguntar pels fets ocorreguts a una altra administració de loteria. L’encarregat de l’oficina li va comentar que si la màquina va marcar un premi superior hauria d’haver cobrat més diners, concretament 125.945,18 euros.

Els investigadors en col·laboració amb Loteries i Apostes de l’Estat van comprovar la veracitat dels fets i van determinar que la dona, propietària de l’administració de loteria, va llegir a través del terminal el resguard de la butlleta premiada i després d’enganyar la víctima va quedar-se la papereta.

La dona va entregar el resguard al seu gendre i ell va ser l’encarregat de cobrar el premi en un banc de Madrid per tal de no aixecar sospites. Així mateix, després dels fets, la detinguda també va traspassar l’administració de loteria.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs.