Detinguts quatre homes per robar domicilis a Nou Barris

0

Els quatre detinguts formaven part d’un grup especialitzat en robatoris amb força al que se li atribueixen onze assalts al barri de la Trinitat Nova

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dissabte de la detenció, el passat 18 de maig, de quatre homes com a presumptes autors d’onze robatoris amb força a domicilis del barri de la Trinitat Nova. Els fets van tenir lloc entre els mesos de setembre de 2015 i març de 2016 i s’han atribuït a un grup d’homes d’entre 20 i 30 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del districte de Nou Barris. Tres d’ells formen part d’una mateixa família i a dos se’l ha decretat presó provisional.

Els agents de la Unitat d’investigació de la comissaria de Nou Barris van detectar a finals del passat any diversos robatoris amb força en domicilis del barri de la Trinitat Nova, tots amb el mateix modus operandi. Els lladres hi accedien a plena llum del dia trencant les finestres de pisos de baixa alçada i fins i tot van arribar a trencar reixes de protecció o barrots amb palanques i gats hidràulics.

Després d’una primera indagació es van recollir indicis que apuntaven que els autors podien ser membres d’una mateixa família, i una investigació posterior va acabar amb dos registres als domicilis de dos dels sospitosos on es van intervenir diverses joies, telèfons i aparells electrònics. Encara s’investiga l’origen de tots aquests elements, així com el d’una arma de foc real de 9mm amb un carregador ple de munició que també va ser confiscada.

Els quatre detinguts, amb multitud d’antecedents policials, van passar a disposició judicial i es va decretar presó provisional per a dos d’ells, quedant en llibertat amb càrrecs els altres dos.