Detinguts els responsables de dues plantacions de marihuana a Tarragona

0

Els dos homes, que es trobaven en el domicili, van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de frau elèctric

Els Mossos d’Esquadra han detingut en dues operacions diferents els presumptes responsables de dues plantacions de marihuana a Santa Oliva i la Pobla de Montornès (Tarragona), ha informat la policia autonòmica aquest dimarts en un comunicat.

La primera operació va tenir lloc el 15 de setembre, quan els Mossos van tenir coneixement de l’existència d’un cultiu de marihuana en una casa de la Pobla de Montornès, i després de vigilar l’habitatge van procedir a l’escorcoll, en què van trobar 118 plantes d’un metro d’alt i material per al seu cultiu i preparació.

Els dos homes que es trobaven en el domicili van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de frau elèctric perquè l’habitatge estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa pública, i van ser posats en llibertat amb l’obligació de presentar-se davant del jutge quan així sigui requerit.

D’altra banda, els Mossos van realitzar el 16 de setembre una entrada en un pis de Santa Oliva, alertats pels veïns, que van percebre una forta olor de marihuana en els voltants de l’habitatge.

Els Mossos van trobar durant l’escorcoll 271 plantes en plena floració, 387 esqueixos preparats per ser plantats i cinc quilos d’ulls d’enciam llestos per a la seva venda i material per al seu cultiu i creixement –ventiladors, fertilitzant i extractors–. La policia va detenir el responsable de la plantació per un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de frau elèctric, perquè la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa, i investiga una dona que es trobava també al pis.

El detingut va passar el 17 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció 5 del Vendrell, i va ser posat en llibertat amb càrrecs, mentre que la dona va prestar declaració en seu policial i serà citada per l’autoritat judicial pròximament.