El boxador més important de tots els temps va lluitar dins i fora dels rings, deixant per a la història cites inoblidables

Muhammad Ali, una llegenda del món de la boxa, mor als 74 anys d’edat. Durant la seva vida va lluitar dins i fora dels rings, el qual fins i tot va deixar de banda el seu nom Cassius Marcellus Clay i va substituir-lo per Muhammad Ali, després d’ingressar a la Nació de l’Islam de Malcolm X, un moviment que lluitava en favor de l’alliberament dels guetos negres i la fi de la segregació:

 

  1. “Sóc el més gran. M’ho deia fins i tot a mi mateix quan no sabia que ho era”.

 

  1. “Jo vaig ser l’Elvis de la boxa, el Tarzán de la boxa, el Superman de la boxa, el Drácula de la boxa. El gran mite de la boxa”.

 

  1. “Classius Clay és el nom d’un esclau. No el vaig escollir. No el volia. Jo sóc Mohammad Ali, un home lliure”.

 

  1. “No recorreré 10.000 quilòmetres per ajudar a assassinar a un país pobre simplement per continuar la dominació dels blancs contra els esclaus negres”.

 

  1. “Sé a on vaig i sé la veritat. I no té per què ser el que tu vols que sigui. Sóc lliure de ser el que vull”.

 

  1. “De petit li demanava al meu germà Rudy que em llancés pedres. Així és com aprenia els meus moviments, esquivant pedres”.

 

  1. “La boxa és un munt d’homes blancs veient com un home negre venç a un altre home negre”.

 

  1. “És solament un treball. L’herba creix, els ocells volen, les ones acaricien la sorra… Jo em barallo en un ring”.

 

  1. “No suporto veure sang. En moltes de les meves baralles havia de mirar a un altre costat”.

 

  1. “Odiava cada minut d’entrenament, però no parava de repetir-me: ‘No renunciïs, sofreix ara i viu la resta de la teva vida com un campió’”