10 radars per tram entraran en funcionament aquest estiu

0
radars
Foto: Europa Press

Els radars se situaran a l’A-7, la C-16, l’N-II i la C-66. Aquesta és una de les mesures que posarà en marxa el Departament d’Interior per reduir la sinistralitat a les carreteres.

 

El Departament d’Interior incorporarà dinou radars per trams més a les vies catalanes per reduir la sinistralitat. Deu, segons ha informat el Servei Català de Trànsit, entraran en funcionament a mitjan 2016, previsiblement a l’agost. Se situaran a l‘A-7 – a l’altura de Vila-seca i Altafulla -, la C-16 – a Bagà, Berga, Terrassa i Barcelona -, l’N-II – a l’alçada de la Jonquera i Figueres – i la C-66 – per Bordils i Corçà -.

A banda d’aquesta mesura, també destaca la que va explicar el conseller Jordi Jané aquest dimecres: un helicòpter del Servei Català de Trànsit (SCT) que controlarà l’ús del mòbil i del cinturó des de l’aire. Sobrevolarà cada dia diversos punts de Catalunya i fotografiarà amb una càmera de gran resolució els vehicles que puguin estar cometent infraccions. “Si un conductor utilitza el mòbil de forma no adequada, rebrà la corresponent denúncia”, va explicar Jané.

Aquest 2015 el nombre d’accidents amb morts o ferits greus va augmentar respecte al 2014. El 31,7% són a causa de distraccions, el 25,8% per infraccions i el 16,6% per excés de velocitat.