La festivitat ha omplert de coreografies i activitats diverses, tot el territori català

Avui divendres 29 d’abril, se celebra el Dia Internacional de la Dansa 2016. Aquesta festivitat pretén alçar el ball, la seva universalitat i mostrar els seus valors tan positius a l’hora de realitzar-ho com activitat extra en la nostra vida diària.

Aquesta data, en commemoració del naixement de JeanGeorges Noverre (1727-1810), figura clau en la renovació del ball contemporani, es celebra al voltant d’un munt d’activitats a Catalunya.

Com és típic l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) col·labora en aquesta festa tot realitzant nombroses activitats que apropen la dansa al ciutadà del carrer a Barcelona. Una d’elles, s’anomena ‘l’acció ballada’, una acció participativa que convidarà a tothom a ballar a sobre d’un escenari durant 40 minuts de manera lliure. L’artista Mònica Muntaner presentarà l’espectacle a les 21 h, a la Plaça Salvador Seguí.

Durant la resta del dia, les diferents Escoles de Dansa com la ‘Luthier‘, o bé, l’Espai ‘Area, Espai de Dansa i Creació’ han realitzat masterclass gratuïtes i horaris de portes obertes per tal que la gent pogués entrar i conèixer el fantàstic món del ball.

Per últim i com a activitat curiosa a destacar, a Badia del Vallés, s’ha fet a la Plaça Major l’anomenat Dance expression day‘, una jornada durant tot el matí on els més petits de la casa han pogut apuntar-se a tallers infantils per donar els seus primers passos en bàsiques coreografies de Hip Hop, acrobàcies o, fins i tot, el dificultós Breakdance .

Al finalitzar el dia i prop de la nit, la ballarina i coreògrafa, Constanza Brncic, llegirà el manifest del Dia Internacional de la Dansa 2016, anomenat aquest any, ‘Ballar des d’un altre lloc’.A l’escrit, es ressalta a la dansa com “el descans d’una activitat mental i l’obertura a una altra forma de pensar. Tot ballant, anem comprenent”.