Arròs de Pals/TWITTER | Diari Català
Foto: Arròs de Pals/TWITTER | Diari Català

Arriba la 23a edició gastronòmica d’aquest conegut ingredient a la Costa Brava

A Pals, l’arròs és el protagonista de moltes receptes, i a l’abril els restaurants de la població dediquen les cartes i els menús als plats preparats amb aquest ingredient. El cultiu de l’arròs de Pals es remunta al segle XV, quan va ser introduït pels àrabs des de València.

Si us animeu a gaudir-ne, tindreu l’oportunitat de degustar plats pensats especialment per a l’ocasió, que permeten treure el màxim partit a l’arròs i aprofitar-ne les propietats culinàries.

Calendari de la Campanya gastronòmica de Pals/VISITPALS.COM | Diari Català
Foto: Calendari de la Campanya gastronòmica de Pals/VISITPALS.COM

A la fi del segle XVIII, els terratinents van voler limitar el seu cultiu per eliminar les malalties que comportava en aquella època. No va ser fins a l’any 1900 que es va concedir el permís per tornar a plantar-ho.

El particular clima de la zona de Pals dóna un arròs de gran qualitat, ja que la maduració del gra és més perllongada que en altres zones de latitud inferior; una vegada cuit, el gra és més resistent.

La campanya s’ha convertit en una tradició del poble i enguany arriba a la 23a edició, amb l’èxit assegurat després de l’experiència d’una cita gastronòmica totalment consolidada.