El “dia de la marmota” de Liz Castro

0
Liz Castro ANC
Liz Castro a un acte de l'Assemblea | Foto: Europa Press

Com al 2015, Castro ha vist com Jordi Sánchez li guanya a la votació de l’Assemblea malgrat ser la més votada per les bases

L’editora nord-americana Liz Castro va ser derrotada per Jordi Sánchez aquest dissabte a la votació per escollir el nou president de l’Assemblea Nacional de Catalunya. En segona ronda de votació, la direcció de l’ANC va escollir per 40 vots a 35 a Sánchez, malgrat Castro havia estat la candidata més votada per les bases unes setmanes enrere.

Aquesta situació segur que li sona a Liz Castro, ja que va viure una situació semblant ara fa un any, quan el maig de 2015 va perdre encara per més diferència (50 a 24) contra Sánchez, tot i haver estat, en aquella ocasió també, la més votada a l’elecció prèvia dels militants de l’ANC.

Igual que va fer aquest dissabte minuts després de desvelar-se els resultats, al 2015 Castro va felicitar Sánchez i al que era nou equip directiu de l’ANC. “Fareu bona feina i tots us farem costat”, expressava via Twitter Castro el maig de 2015. La unitat que feia pressentir aquest missatge es va trencar ben aviat i l’ANC quedava dividida, especialment a partir de la campanya del 27S.

Algunes veus al voltant de l’Assemblea acusaven Jordi Sánchez de ser massa “processista” i proper a Junts pel Sí. A això cal afegir que fa dos mesos va ser precisament Liz Castro qui, enmig d’una baralla a Twitter amb Jaume Marfany, ex-vicepresident de l’ANC, va desvelar que va ser pressionada per la directiva per fer-se a un costat el maig de 2015 per facilitar el nomenament de Sánchez com a president.

Potser esperonada pels recolzaments rebuts i les crítiques cada vegada més públiques que ha rebut Jordi Sánchez els darrers mesos, Castro es va postular per a la presidència en l’elecció d’aquest 2016 -gràcies a un canvi estatutari, a partir d’ara els òrgans directius de l’ANC seran escollits cada dos anys-. Altre cop, com ara fa un any, Liz Castro va ser la candidata més votada per les bases. Malgrat tot, i el resultat ajustat, aquest dissabte a Ripoll la directiva -formada per 77 membres- va decantar-se per confiar en la continuació de Jordi Sánchez.

Liz Castro pensarà que viu el seu particular “dia de la marmota” un anys després, veient com Jordi Sánchez torna a ser escollit president malgrat les bases de l’Assemblea han deixat clar per dos cops que la seva candidata és aquesta editora nord-americana que ara haurà de decidir fins a quin punt recolza i s’implica amb la nova direcció.

 

Compartir
Article anteriorEl FC Barcelona trenca la balança amb Nike
Article següentLorenzo guanya en un final d’infart
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]