Més de 250.000 donacions es van registrar l’any passat, segons dades proporcionades per la ‘Fedsang’

El 14 de juny se celebra el ‘Dia Mundial del Donant de Sang’, amb l’objectiu d’agrair als donants la seva contribució voluntària i desinteressada. Aquesta ajuda humana contribueix a salvar milions de vides cada any i permeten augmentar l’esperança i la qualitat de vida de pacients amb malalties potencialment letals.

Catalunya és conscient que aquesta ajuda és necessària i és que, segons les últimes dades ofertes per la Federació Espanyola de Donants de Sang (Fedsang), els catalans van registrar un total de 256.878 donacions de sang durant l’últim any, ocupant el lloc número 13 en el rànquing de comunitats autònomes.

Actualment, solament hi ha 62 països al món on el subministrament nacional de sang procedeix gairebé, íntegrament, de donacions voluntàries no remunerades, mentre que 40 països segueixen depenent de donacions procedents de familiars o, fins i tot, de donants remunerats.

Judit Mascó, donant de sang | TWITTER
Judit Mascó, donant de sang | TWITTER

Voluntària va ser la donació que va realitzar, per exemple, la model catalana Judit Mascó que es va fer donant per la causa de la medul·la òssia quan estava embarassada de la seva quarta filla.

En conèixer que es podien utilitzar les cèl·lules mare del seu cordó umbilical per a la cura de malalties, la catalana no va dubtar a donar el seu consentiment per a la seva extracció i congelació.

Saber que la sang és emmagatzemada en bancs, i podrà ser utilitzada per fer un trasplantament a qualsevol pacient anònim del món que ho necessiti i sigui compatible, sense cap preferència, m’alegra”, va afirmar feliç la presentadora de televisió.