Diàleg al MNAC amb Picasso

0
MNAC/EUROPA PRESS | Diari Català
Foto: MNAC/EUROPA PRESS

L’exposició, anunciada pel director del museu, parlarà de l’art romànic

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) farà dialogar el pintor Pablo Picasso amb l’art romànic en una exposició a partir de novembre, en col·laboració amb el Musée Picasso de París, han anunciat aquest dilluns el director del museu, Pepe Serra, i el cap de col·leccions, Juan José Lahuerta.

L’exposició ‘Picasso i l’art romànic’ explorarà, a través de 40 obres del pintor malagueny de totes les èpoques, les influències i afinitats entre l’obra de l’artista malagueny i l’art d’aquest període, que ell coneixia bé per la seva estada a Gósol (Lleida), on hi havia patrimoni romànic, i les seves visites al citat museu el 1934, documentades per la premsa.

Serra ha destacat que serà una “mirada del romànic des de la modernitat” amb algú com Picasso, que servirà com a excusa per fer passar els visitants per les sales d’art romànic del museu, referent a Europa en aquest àmbit.

S’ha parlat poc de la importància “decisiva” de l’escultura romànica per a l’art, ha remarcat Lahuerta, que ha destacat que el sentit de l’exposició implicarà fer veure com l’art primitiu impregna l’ull de Picasso i fa que aparegui en les seves obres.

Lahuerta ha explicat que l’exposició pivotarà sobre tres eixos: “El de l’estada a Gòsol amb obres de 1906 i 1907; la crucifixió i el sacrifici molt destacat per a Picasso en els anys 30, i el dels cranis i les calaveres que hi ha un moment que són molt importants per a Picasso”.