DiCaprio sincer: “Somiava ser biòleg”

0

Leonardo concedeix la seva entrevista més ‘natural’ parlant de cine

Va néixer amb el nom d’un artista pintor del s. XV i ara viu envoltat d’artistes cinematogràfics de Hollywood. Leonardo DiCaprio estava predestinat a ser un estel en pantalla. I és que ara, no tan sols brilla per la càmera, sinó també pel medi ambient. L’actor s’ha arribat a involucrar en grans projectes de World Wildlife Fund i quasi s’ha gastat un milió de dòlars per salvar a un tigre asiàtic. Leo, és així, natural.

I així de natural concedeix la seva entrevista pel diari ‘El País’ on l’artista confessa la seva passió per la naturalesa: “Quan estava a l’escola, somiava a ser biòleg o actor. Al final va acabar guanyant la segona opció, encara que després de Titánic‘, (1997) vaig decidir que necessitava un descans. Va ser molt intens, no el rodatge, que em va encantar, sinó el que va succeir al voltant. Llavors em vaig refugiar en la meva altra gran passió, que era el medi ambient”.

Titanic/YOUTUBE | Diari Català
Foto: Titanic/YOUTUBE

L’actor, no obstant això, manté la seva segons passió i és que després d’haver efectuat grans papers com ‘El lobo de Wall Street’, oEl aviador arriba la seva interpretació definitiva. Amb ‘El renacido del director Alejandro González Iñárritu, DiCaprio crida, pateix, plora i exposa una gran rabia interna: “És una pel·lícula única i una història molt lineal, radicalment directa”, diu Leonardo, “Un home en mans de la mort i de la naturalesa, que sobreviu a aquests elements, que troba la seva destinació i, també, una mica més profund dins de si mateix”.

DiCaprio està convençut i glorifica aquest filme: “Aquesta pel·lícula ho és tot. És cert que no hi ha amb prou feines registres històrics d’aquest període, però això va d’homes a la recerca d’una vida, d’una forma de sobreviure”. Així és el meu personatg és un home al qual la guerra l’ha afectat profundament, que s’enamora d’una dona indígena i, junts, tenen un fill mestís a qui ha de protegir.

Leonardo DiCaprio/TWITTER | Diari Català
Foto: Leonardo DiCaprio/TWITTER

Tot i que li agrada com ha quedat ‘El renacido, ell continua treballant sobre el seu somni: “M’agradaria fer la gran pel·lícula del nostre temps sobre el medi ambient, però és molt complicat trobar alguna cosa que no sembli forçat. És difícil trobar un guió magistral i que alhora conscienciï a la gent sobre la deterioració ambiental a través d’aquest gran art”.

Mentrestant, Dicaprio porta bé el tema de la fama: “Ara estic més acostumat, perquè realment forma part de la meva vida, encara que també és cert que mai arribes a sentir-te completament còmode en determinats ambients. És molt rar que la teva vida es converteixi en un ‘Show de Truman’, amb càmeres pertot arreu”.

Però la fama li va arribar molt primerenc, normal que ja estigui acostumat. Triomf a la taquilla amb ‘Titànic’ (1997). Més tard va treballar amb Steven Spielberg en Atrápame si puedes‘ (2002) i es va convertir en un dels actors favorits de Martin Scorsese després de col·laborar per primera vegada en Gangs of New York’ (2002). Amb El aviador‘ (2004), va ser nominat a l’Oscar i va aconseguir el Globus d’Or al millor actor dramàtic. Èxits com Infiltrados‘ (2006), ‘Revolutionary Road‘ (2008), o ‘Shutter Island‘ i ‘Origen’ (2010), l’han anat consolidant a la seva carrera com a bon actor americà. Per últim, ha fet papers radicals i extrems com J.Edgar‘ (2011), pel·lícula de Clint Eastwood, o Django Desencadenado‘ (2012), de Quentin Tarantino. Ara arriba ‘El renacido’ (2016), un altre extrem amb possibilitat d’Oscar. Vejam si amb Iñárritu, té sort.

El renacido/YOUTUBE | Diari Català
Foto: El renacido/YOUTUBE