El PSOE, C’s i Partit Popular es llancen declaracions paradoxals que mostren un desacord entre els partits

La tensió dels partits polítics davant d’unes presumibles eleccions augmenta. Els partits es llancen missatges controvertits i paradoxals. El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, ha insistit en què el seu partit no formarà Govern a Espanya amb el Partit Popular. López ha senyalat que si Rajoy truca a Sánchez per mantenir una reunió, aniran i parlaran, però “en cap cas formaran Govern”.

Segons el portaveu, el PP té una estratègia de “bloqueig permanent”, igual que Podemos, a la formació de Govern a Espanya. A més, ha recalcat que “els qui han fet esforç, els qui han avançat, els qui han fet acord, els qui han arribat a punts en comú han estat PSOE i Ciutadans”.

Precisament el seu aliat, C’s, ha tingut unes declaracions inverses a les del PSOE. El secretari de Comunicació de C’s, Fernando de Páramo, ha demanat a Mariano Rajoy, que surti del seu “amagatall polític” i del seu “immobilisme” i segui a negociar la formació d’un nou Executiu que es centri en el que uneix C’s, PP i PSOE. “Volem fer una crida al PP perquè es sumi d’una vegada per totes a les reunions”, ha sentenciat Páramo.

Idees controvertides des del PP

Per la seva banda, el PP també s’ha pronunciat. El ministre de Justícia en funcions, Rafael Català,  ha dubtat que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, estigui disposat a oferir la Vicepresidència al líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb l’objectiu d’aconseguir el pacte de la gran coalició entre els populars i socialistes. “A mi no em consta que el president hagi pres aquesta decisió”, ha declarat.

Català ha recalcat la convicció de Rajoy de promoure l’acord entre PP, PSOE i també C’s. Unes declaracions que xoquen amb les paraules d’Albiol:Anar a les eleccions és l’escenari menys dolent”. El coordinador del PPC no ha mostrat el seu suport a la gran coalició, a diferència de ministre de justícia.

Albiol sí ha mostrat la mateixa línia que Català pel que fa a la figura de Sánchez com a Vicepresident del Govern. Per Albiol, Sánchez és un “irresponsable” i ha recalcat que “no seria un bon vicepresident” en un Govern de gran coalició.