Digitalitzar targetes de visita i contactes actualitzats

  0
  Digitalitzar targetes de visita i contactes actualitzats

  Digitalitzar targetes de visita i contactes actualitzats

  Apps per digitalitzar targetes de visita i mantenir contactes actualitzats

  En l’àmbit empresarial, l’ús de targetes de visita segueix estant molt implantat; una vella cerimònia que obliga, si volem mantenir la nostra agenda de contactes al dia, a tenir un arxivador de targetes o copiar les dades a la nostra agenda digital. Afortunadament, el procés manual es pot alleugerir gràcies a diferents aplicacions que ens permeten escanejar targetes i digitalitzar la informació.

  Encara que ens pugui semblar alguna cosa del passat, l’ús de targetes de visita segueix estant molt implantat dins del món de l’empresa. De fet, això de l’intercanvi de targetes en una reunió o en un esdeveniment és gairebé una cerimònia, una pràctica clàssica que implica que hàgim d’acumular targetes en un arxivador o bé copiar a mà les dades en l’agenda de contactes digital que usem (Microsoft Exchange, iCloud, contactes de Google…) per tenir-la disponible en tots els nostres dispositius.

  Afortunadament, aquest procés es pot optimitzar molt gràcies als nostres dispositius mòbil, ja que existeixen un bon nombre de apps i serveis que ens permeten escanejar targetes de visita des del nostre smartphone per capturar les dades i passar-los directament a la nostra agenda.

  A un nivell més personal, el ventall de solucions és també bastant ampli i es fonamenten sobre els mateixos principis: la càmera del nostre smartphone i un programari de reconeixement de caràcters (OCR) per capturar la informació.

  Evernote.

  El popular servei que ens permet abandonar el nostre tradicional quadern en paper i apostar pels quaderns digitals és una de les opcions més interessants per digitalitzar targetes de visita i mantenir al dia els nostres contactes.

  Si tens compte ‘prèmium’ i la app instal·lada en el teu dispositiu iOS o Android, podràs usar la càmera de fotos del teu dispositiu per prendre una foto de la targeta de visita i que ella sola extregui la informació útil perquè es bolqui en els contactes del teu dispositiu (i deixar que el núvol faci la resta del treball perquè la informació es propagui als altres dispositius).

  CamCard

  Es una altra de les aplicacions clàssiques dins de l’àmbit de la gestió de targetes de visita. Un servei multiplataforma (disponible en Android, iOS o Windows Phone) que també transforma el nostre dispositiu mòbil en un escàner per a targetes de visita i, posteriorment, bolcar la informació en els contactes de Google o, fins i tot, en Microsoft Exchange.

  L’aplicació està disponible en una versió gratuïta i limitada que, durant la primera setmana d’ús, permet guardar fins a 10 targetes i, després, té una limitació de dues targetes setmanals (per a volums majors, caldria passar-se a l’opció de pagament que té un cost de 0,75 €)

  Seguint amb les opcions gratuïtes, els usuaris de iOS tenen en SamCard i en Contact Snapper dues bones apps amb les quals capturar targetes de visita i reconèixer la informació d’utilitat per integrar-la en els contactes dels nostres dispositius.

  WorldCard HD

  Es una opció orientada a l’usuari professional. Es tracta d’una app multiplataforma (disponible tant en iOS com en Android) que a primera vista és gratuïta encara que en realitat està bastant limitada i requereix que realitzem compres dins de l’aplicació per poder digitalitzar targetes de visita sense limitacions.

  Precisament, seguint amb l’àmbit professional, val la pena donar un cop d’ull a Business Card Reader for iPhone que, per 6,99 dòlars, ofereix a l’usuari professional la possibilitat de sincronitzar la informació amb els contactes de iOS, Evernote, LinkedIn i, fins i tot, aplicacions de CRM empresarials com Salesforce.

  Per als usuaris professionals d’Android està Business Card Reader Pro, una aplicació que, per 9,99 €, ens permet treballar sense limitacions amb targetes de visita, explorar les xarxes socials per vincular les “coordenades a la xarxa” amb les dades de la targeta i, el més interessant, suporta 22 idiomes per reconèixer paraules clau i ajustar millor la captura d’informació.

  Finalment, una bona forma d’evitar aquest procés de digitalització de la informació de les targetes de visita és, directament, treballar en digital. Amb aquesta idea va néixer la startup espanyola know.ee, un servei orientat a crear targetes de visita digitals que podrem intercanviar simplement enviant un enllaç al nostre perfil des del qual es poden descarregar les dades, importar-los o fins i tot generar accions com enviar un missatge o situar la nostra adreça física en un mapa.