Dimiteix el primer ministre d’Ucraïna

0
Arseni Yatseniuk Ucraina
Arseni Yatseniuk, fins ara primer ministre d'Ucraïna | Foto: Wikimedia

Arseni Yatseniuk presenta la seva dimissió recordant que el president pensa en un altre nom com a cap de Govern

El primer ministre d’Ucraïna, Arseni Yatseniuk, ha anunciat aquest diumenge la seva renúncia, segons informa el diari ‘Ukrainksaya Prava’, citant una declaració del cap de Govern, recollida al seu torn pel mitjà oficial rus Sputnik.

A més, l’ex primer ministre ha recordat que la facció parlamentària Bloc de Petro Poroshenko va proposar com a cap del Govern a l’actual president de la Rada, Vladimir Groisman. “A partir del dia d’avui veig la meva missió d’una manera més àmplia que les autoritats de cap de Govern”, ha afirmat l’ex primer ministre. Yatseniuk ha declarat que si no es conforma de manera immediata un nou Govern, la desestabilització del país serà inevitable.

“No es pot permetre que el poder executiu es desestabilitzi en temps de guerra, aquesta perspectiva és inevitable si després de la renúncia no és elegit de manera immediata un nou Govern d’Ucraïna”, ha anunciat aquest diumenge davant de les càmares del canal de televisió ‘112 Ukraina’.

“Després de fer tot el necessari per garantir l’estabilitat i la continuïtat del curs de la nació, anuncio la meva decisió de cedir les meves responsabilitats com a cap del Consell de ministres”, ha declarat.

Segons Yatseniuk, la sol·licitud de dimissió serà presentada a la Rada el pròxim 12 d’abril.”Aquest dimarts, 12 d’abril, la sol·licitud serà  resentada al Parlament”, ha assenyalat. Ucraïna travessa una crisi de Govern després de les renúncies de diversos ministres i l’intent fallit de deposar Yatseniuk, que ha conduït a una fractura de la coalició governant.

A mitjans de febrer, la Rada va qualificar d’insatisfactori el treball del Govern encapçalat per Yatseniuk, però al mateix temps li va donar el seu vot de confiança, fet pel qual estava previst que el Gabinet es mantindria en funcions com a mínim fins a la pròxima sessió parlamentària, programada per al pròxim 6 de setembre.