Dimiteixen sis dels quinze membres del Secretariat Nacional de la CUP

0
CUP pressupostos
Diputades i diputats de la CUP en sortir de la reunió pels pressupostos| Foto: Europa Press.

Sis dels quinze membres del Secretariat Nacional de la CUP presenten la seva dimissió per reclamar un “canvi real” en el funcionament de la formació

“La tensa situació actual de l’organització i el context polític i social que vivim obliga una
part del Secretariat Nacional a prendre una decisió difícil però necessària per garantir que la CUP torni a ser un projecte netament democràtic, transparent i assembleari”. Així comença el comunicat – difós per Nació Digital – amb el qual sis dels quinze membres del Secretariat de la CUP han presentat la seva dimissió.

Segons el diari, Ester Rocabayera, Guim Pros, Joel Jové, Omar Diatta, Roger Castellanos i Tomàs Sayes deixen la direcció per demanar un canvi real en el funcionament de la formació. “Aquesta decisió la prenem en tant que militants de la CUP, pel respecte que ens mereix l’organització i per les hores que cadascun de nosaltres hi hem dedicat durant anys. No forma part de cap batalla entre sectors i només es fonamenta en la ferma voluntat de millorar a partir de l’autocrítica“, expliquen al comunicat.

“Una part de la nostra nació es troba en un context polític i social de rellevància històrica on la CUP hi té un paper cabdal i en el qual no podem permetre’ns cap pas en fals”, apunten en el comunicat les sis persones que abandonen el Secretariat Nacional. Tanmateix, la formació anticapitalista ja va anunciar que el proper dilluns convocaria eleccions internes i dissoldria el Secretariat Nacional.

En un altre comunicat emés anteriorment, la CUP posava en relleu que “fa mesos que està treballant en un procés de renovació del secretariat que s’ha d’acabar de discutir amb tots els membres de l’executiva cupaire dilluns vinent”. Aquestes eleccions, seguia el text, responen “als acords aprovats a l’Assemblea Nacional d’Esparreguera”. Aquest acords ja estaven enfocats a “escollir un secretariat per equips i per projectes”.