Dimiteixen set membres de Podem a Catalunya

0
Podem a Catalunya
Podem a Catalunya
Podem a Catalunya
Podem a Catalunya

D’un dels òrgans directius del partit

Set membres del Consell Ciutadà de Podem a Catalunya –un dels òrgans directius del partit– van presentar dimarts la seva dimissió en una carta que van remetre a la secretaria general de Madrid, han informat a Europa Press fonts del mateix consell, format per 34 membres.

La carta està signada per Concepción Gavilán, Tania López, Marifé Calderón, Ana Ballesta, César Castañón, Eva Abacens i Norma Veliz, tots membres del Consell Ciutadà, òrgan de debat i presa de decisions del partit, segons publica ‘El País‘.

Segons han explicat fonts del Consell Ciutadà català a Europa Press, la dimissió de Gemma Ubasart com a secretària general del partit a Catalunya va provocar la dissolució del Consell de Coordinació, una mena d’executiva reduïda, que depèn de la secretaria general, com a òrgan de coordinació.

[quote]En la missiva s’exposa que el motiu de la renúncia es deu al fet que els signants consideren que no s’ha fet autocrítica ni s’ha “debatut” suficient l’estratègia a seguir amb vista als pròxims mesos.[/quote]

Aquest òrgan està format per set membres: la Secretària General i sis persones més escollides per la secretaria general; tots ells són membres del Consell Ciutadà autonòmic.

A la reunió del Consell Ciutadà de Catalunya de dissabte passat, els consellers assistents van sotmetre a votació la formació d’un equip de treball provisional que assumís les funcions executives fins a la convocatòria d’eleccions internes, després dels comicis generals.

Aquest òrgan temporal (format per 10 persones de les quals només tres formaven part de l’executiva anterior) s’ha aprovat per 17 vots a favor, quatre abstencions i quatre vots en contra.

Després d’aquests canvis, set membres del consell ciutadà van remetre la carta de dimissió a la secretaria general a Madrid –“cap d’elles formava part de l’executiva anterior”, han subratllat les mateixes fonts–.

Cinc de les persones que van presentar la seva dimissió estaven presents en aquesta última reunió i van participar en la votació per formar aquest equip de direcció provisional.