La Diputació de Girona es personarà en una querella contra els crims del franquisme

0
Girona, Franquisme,
Foto: Europa Press

La moció, presentada per la CUP, s’ha aprovat per unanimitat en el ple d’aquest dimarts, en honor als deu alcaldes gironins republicans assassinats pels franquisme i als milers de represaliats

 

La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat personar-se en la querella contra els crims del franquisme impulsada per una magistrada argentina. En aquest sentit, l’ens donarà suport a les ordres d’extradició i detenció contra les persones responsables dels crims, “en honor als deu alcaldes gironins republicans assassinats pel franquisme i als milers de gironins represaliats pel règim”, segons recull la moció que ha presentat la CUP just el dia en què es compleixen 77 anys de l’afusellament del periodista gironí Carles Rahola a mans dels militars franquistes.

Ho recordava aquest dimarts el diputat de la CUP, Lluc Salellas, tot dient que “ell és un dels centenars de gironins que el règim va assassinar“. Aquesta formació ha estat qui ha presentat la moció i que ha aconseguit el suport de la resta de forces representades a l’ens.