Un diputat del PSC demana a Díaz allunyar-se de la intransigència

0
Susana Diaz psoe secretaria general
Susana Díaz, en una reunió del PSOE | Foto: Europa Press

El diputat socialista en el Parlament de Catalunya, Carles Castillo, dirigeix una carta a la presidenta de la junta d’Andalusia, Susana Díaz, per demanar diàleg amb Catalunya

Les tensions entre PSC i PSOE s’obren per les diferències a Catalunya. Carles Castillo, diputat socialista en el Parlament de Catalunya, envia a través del diari El Mundo una carta a la presidenta de la junta d’Andalusia, Susana Díaz, per queixar-se de la campanya que l’andalusa va portar a terme a Catalunya per les eleccions del 26J. Justament és un moment delicat, ja que Díaz està sospesant presentar-se al congrés del PSOE davant d’un Pedro Sánchez dèbil.

La carta de Castillo, titulada ‘Estimada companya Susana’, dirigida a la presidenta de la junta andalusa és contundent i defensa a Catalunya. “Des del respecte, l’admiració i l’afecte, permetem que expressi el meu desacord davant la imatge que sembles transmetre sobre el tema català”, comença. I continua taxant: “Tu ets del PSOE i jo del PSC, a vegades, hem discutit, però sempre hem resolt els nostres desacords des de la comprensió, l’empatia, el respecte i l’afecte”.

Castillo, però, defensa a Catalunya, ja que per a ell “és objectivament una nació i això, lluny de significar menys Espanya, implica una millor i més rica, més segura de si mateixa”. “Reconèixer-lo significa l’anunci clar de l’Espanya plurinacional i federal de la qual parlem la família socialista”, defensa el diputat socialista.

A més, fa referència a un document polític, firmat a Granada el 6 de juliol de 2013, anomenat “Un nou pacte territorial” que reivindicava una Espanya diversa i plural. Per això, Castillo creu que el cas català és una realitat que està present i que no es pot “ignorar”. Això sí, deixa clar la seva postura: “Ni el retrocés ni la ruptura són la solució que Espanya necessita”.

La carta de Castillo cap a Susana Díaz arriba en un moment en què el PSC es troba en divisió interna a causa del referèndum ‘ a la canadencaque demana la direcció del partit. A més, Susana Díaz i Pedro Sánchez entren en una batalla pel lideratge del PSOE. D’altra banda, però, la situació de Díaz dins del PSOE no és tan bona com es podria pensar, ja que a les passades eleccions del 26J va perdre l’hegemonia a Andalusia. El PSOE ha perdut el seu territori de la comunitat andalusa en favor del PP.

“Els patits com el nostre van néixer per tal que la majoria de la població no hagués d’escollir entre el capitalisme salvatge i la dictadura del proletariat”, assegura Castillo. El diputat socialista, també, va més enllà: “Quan us escolto, a alguns companys i companyes socialistes, fer recurrents apel·lacions a la unitat espanyola tinc la sensació que esteu exigint vetos, volant ponts, obviant possibles consensos, volent imposar una visió d’Espanya que, em temo, cada cop és més minoritària a Catalunya”.

Castillo finalitza: “Allunyem-nos de la imposició i la intransigència. Parlem més entre nosaltres”.  Una altra postura dins del PSC que entronca amb Susana Díaz, un dels pilars més forts del PSOE i que vol el lideratge de la secretaria del partit.